Obwieszczenie wyborcze
Nowy Sołtys Biskupic
Maj 18, 2019

Biskupianie na Podhalu

Drugi etap projektu “Promocja turystyczna obszaru LGD poprzez zakup strojów, wydanie foldera promocyjnego oraz organizację wyjazdu promocyjnego” w ramach wsparcia na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność objętego PROW 2014-2020 mamy już za sobą.
W weekend Stowarzyszenie Przyjaciół Biskupic odwiedziło Podhale. W swoich strojach regionalnych wystąpili z układem wokalno-tanecznym pod kierownictwem choreografa – Marcina Korbuta na płycie rynku w Nowym Targu, w nowotarskiej Galerii Jatki, w Zakopanem na Krupówkach oraz w Rabce-Zdrój. Wydane foldery turystyczne promujące region działania LGD Dolina Raby cieszyły się wielkim zainteresowaniem. Ponadto uczestnicy zwiedzili między innymi Muzeum Podhala im. Czesława Pajerskiego.
W imieniu całej grupy dziękujemy organizatorom wyjazdu – Kinga Dąbrowska vice-prezes Stowarzyszenia Przyjaciół Biskupic oraz Panu Marcinowi Kudasik – prezes Stowarzyszenia Zespół Regionalny Śwarni z Nowego Targu za “góralskie” serdeczne przyjęcie!