Koło Gospodyń Wiejskich zostało założone w 1966 roku. Działało na podstawie statutu Kółka Rolniczego istniejącego we wsi od 1961 roku. Przez cały okres działalności członkinie brały czynny udział w różnych formach działalności oświatowej, produkcyjnej i społeczno-wychowawczej.

Członkowie Stowarzyszenia od samego początku biorą aktywny udział w kultywowaniu oraz tworzeniu tradycji Biskupic. Na przestrzeni lat zorganizowano niezliczoną ilość spotkań, wydarzeń, wyjazdów zarówno krajowych jak i zagranicznych. Co roku również członkinie angażują się w organizację wspólnych obchodów świąt oraz uroczystości ważnych dla regionu jak święta Bożego Narodzenia, Wielkanoc czy dożynki wiejskie. Koło Gospodyń Wiejskich aktywnie działa na rzecz mieszkańców oraz reaguje na bieżące zapotrzebowania, wychodząc z inicjatywą dla mieszkańców. Liczne odznaczenia, wyróżnienia oraz artykuły świadczą o dynamicznej działalności.

Zapraszamy do prześledzenia naszej bogatej historii zawartej w Kronice

Zarząd Stowarzyszenia

bozena_cherchel